Om Företaget

Bjädes Mekaniska AB är en helhetsleverantör till verkstadsindustrin. Centralt belägna i Ekenässjön där vi bedrivit verksamhet sedan 1937. Certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Huvudområden

[

Möbelinredning

Lorem ipsum dolor sit consectetur adipiscing elit. Nullam lectus erat
[

Butiksinredning

Lorem ipsum dolor sit consectetur adipiscing elit. Nullam lectus erat
[

Fordonsindustrin

Lorem ipsum dolor sit consectetur adipiscing elit. Nullam lectus erat

Om Bjädes Mekaniska AB

Bjädes Mekaniska AB etablerades 1937, då som Bjädes Beslag och Metallfabrik. Det var farfadern till de före detta ägarna, syskonen Birgitta och Krister Bjäde, som startade företaget i Ekenässjön beläget mellan Eksjö och Vetlanda i Småland. Tillverkningen var småskalig och bland annat fabricerades grindlås, selpinnar, och tränsar till kunder i närområdet.

Med tiden förändrades kundernas efterfrågan och så även Bjädes Mekaniska. Man utvecklade kontinuerligt sin maskinpark för att möta kundernas nya krav och från att ha varit en mindre verkstad tog man successivt steget mot dagens fullservicekoncept. Idag är inriktningen avancerad metallbearbetning av detaljer och system till en mängd olika branscher. Huvudområdena är möbel-, butiksinrednings-, och fordonsindustrin dit man levererar en stor mängd olika detaljer med den gemensamma nämnaren att allt är gjort i plåt och stål.

Affärsidén bygger på flexibilitet där så mycket som möjligt skall vara tillverkat inom den egna verksamheten. Allt för att hålla ned kostnaden och leveranstiden på slutprodukten. Idag tillverkar man själv alla fixturer, mallar och giggar inom företagets väggar. Genom att arbeta nära kunden och bidraga med konstruktionslösningar kan man tillsammans skapa förutsättningar för en optimal ekonomisk produktion. Bjädes Mekaniska AB är en ren underleverantör och har i dagsläget inga egna produkter.

Bjädes Mekaniska AB har idag drygt 30 anställda och omsätter cirka 50 MSEK.

9

Certifierade enligt SS-EN ISO 9001:2015

Bjädes Mekaniska AB är certifierat enligt SS-EN ISO 9001:2015. Kvalitetssytemet är uppbyggt med rutiner och styrinstruktioner för våra olika avdelningar för att tillgodose att processerna genomförs felfritt. Hela vår handbok finns lätt tillgängligt för samtliga anställda på våra.

9

Certifierade enligt SS-EN ISO 14001:2015

Bjädes Mekaniska är certifierade enligt SS-EN ISO 14001:2015 och vi arbetar aktivt med att minska vår påverkan på miljön.

Etablerade år

Generationen

Anställda

Omsätter

Bjädes mekaniska i Ekenässjön grundades 1937. 82 år senare tog grundaren Josef Bjädes barnbarnsbarn över halva företaget.

Det känns jättekul att det återigen är ett släktföretag!

Pelle Tholås – Delägare

Kontakta Oss

5 + 4 =

Brunnsgatan 8, SE-574 50 Ekenässjön

+46 (0) 383 - 349 90

forfragan@bjades.se